Успешен сайт

Успешен сайт в мрежата как да постигнем това?

 

уеб сайтКак да сме успешни  в интернет мрежата, ако разполагаме с малък бизнес или извършваме някакви услуги и искаме да увеличим оборота си от мрежата. Има няколко правила които трябва да спазваме, тези правила са наложени от търсачките в мрежата и спазването им предполага че търсещите машини ще имат по голямо доверие към сайта ви и той ще се показва на предни позиции при търсене от вашите клиенти. Разбира се това е работа на фирмата която се грижи за вашия онлайн бизнес, но е добре да имате общи понятия по темата за да знаете какво да изисквате от нея, освен това да следите как се развива вашият сайт, дали се използват бели методи за оптимизация или фирмата генерира трафик с непозволени методи от търсачките. Това е много лошо защото ако ви усетят  Гугъл,Яхо и Бинг ви поставят сайта под карантина тогава всичко за което сте плащали отива на кино.

Как работят търсачките, на база на разработени алгоритми роботи обикалят мрежата и индексират всичко ново което се появи, това е най просто казано. Алгоритмите анализират вашият сайт и въз основа на сигналите които получават от него формират отношението си към вас и къде да ви покажат сайта или онлайн бизнеса ви в резултатите си.

Доверието се явява ключов фактор в целия ви проект, това е среда на взаимодействие от всички участници в мрежата, колкото доверието е по голямо (между търсачките и вас, между вас и клиентите ви) толкова резултатите в онлайн бизнеса ви са по големи и по дългосрочни.

Роботите на търсачките се интересуват от това как се грижите за индексацията на сайта си , също така се интересуват и как се грижите за клиентите си и как клиентите се отнасят към вас. Всички тези фактори са взаимносвързани и успешното им прилагане е гаранция за успех.

Списък на основните фактори които имат значение за вашата позиция  в интернет търсачките.

 1. Съдържание на сайта : Текстовете в сайта не трябва да са копирани от другаде, да няма граматични грешки и често да се обновяват
 2. Възраст на домейна и сайта
 3. Връзки към и от сайта : Важно е на къде и от къде идват връзките към сайта ви, добре е да са от авторитетни домейни
 4. Количеството страници на сайта
 5. Наличие на сайта в известни каталози
 6. Количеството връзки към сайта ви
 7. CSS и HTML валидността на сайта – с прости думи това е как се показва сайта ви в браузърите.
 8. Скоростта на зареждане на сайта
 9. Удобството на посетителите да сърфират и навигират в сайта ви
 10. Посещаемостта на сайта

 

Ако искате да постигнете по бързо резултати и да си вдигнете рейтинга на сайта  е необходимо да се погрижите да вдигнете доверието и тогава ще се радвате на успех.

Реклама и Маркетинг
SEO Guru

There are no comments yet, but you can be the firstComments are closed.

Search

January 2018
M T W T F S S
« Sep    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
Recent Comments

  Copyright © 2014 VerticalAdMarket - Реклама, маркетинг и дизайн